marți, 10 iunie 2014

A treia întâlnire de proiect - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, România

În săptamâna 2 - 7 iunie 2014, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară a fost gazda celei de a treia întâlniri de proiect din cadrul parteneriatului multilateral Comenius "Science Experiments on Renewable Energies". La reuniune au participat elevi și profesori din: Franța (2 profesori, 6 elevi), Italia (2 profesori, 6 elevi), Turcia (4 profesori, 4 elevi), Lituania (2 profesori, 2 elevi) și Olanda (2 profesori, 6 elevi).  
Programul activităților din prima parte a intânirii a fost centrat pe tema energiei apei, sursă de energie regenerabilă. Echipa română a prezentat un film cu principiul de funcționare al unei hidrocentrale si un model al acesteia.  




După aceea s-a trecut la sesiunea de experimente distractive, în care fiecare țară a prezentat fie filmul realizat, fie live experimentul ales.







Sesiunea s-a încheiat cu un set de 3 jocuri-teste pentru evaluarea cunoștințelor despre energia regenerabilă.

                                      

După amiază s-a vizitat Planetariul și Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava. Gazdele de la Universitate ne-au prezentat mai multe dispozitive care utilizează energie regenerabilă și modul lor de funcționare.





A doua zi de lucru a fost dedicată temei - încălzirea globală. Fiecare echipă a prezentat fenomenul de încălzire globală:





Apoi, elevii au participat la un atelier de lucru în care fiecare echipă (mixtă, elevi de diferite naționalități, împărțiți în grupe prin tragere la sorți) a trebuit să realizeze un poster pe o anumită temă legată de încălzirea globală.



 Rezultatele muncii în echipă au fost surprinzătoare:








A treia zi s-a vizitat hidrocentrala Dimitrie Leonida de la Stejaru - Pângărați, județul Neamț, barajul Izvorul Muntelui, lacul de acumulare Izvorul Muntelui.





A patra zi elevii au participat la concursul județean aflat la a șasea ediție - "Biodiversity", organizat la școala noastră în acest an, cu tema "Tomorrow starts today". La concurs au participat elevi din diferite licee ale județului și elevi din străinătate, la diferite secțiuni: prezentări PowerPoint, filme pe teme ecologice, creativitate, postere. 




Nu trebuie uitate vizitele culturale: în Suceava la cetate, la Muzeul Satului iar în Gura Humorului la Muzeul Obiceiurilor Populare, Mănăstirea Humorului, mănăstirea Voroneț.




În concluzie a fost o săptămână plină de activități legate de tema proiectului nostru dar și presărată cu vizite culturale. Sperăm că oaspeții noștri s-au simțit bine și au petrecut câteva zile plăcute în zona noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu